I decembernatten

med Thomas Andersson, spelman och muntlig berättare,
Marcus Falck och Ulrika Bodén

Annorlunda julkonsert

Hedbergska skolans aula

Söndag 4 december kl 19.00

LÄNGD: 120 minuter inkl paus

En decembernatt är mörk. Ofta kall. Som gjord för musik. Och berättelser. Här överst i Europa har vi i alla tider hanterat mörkret och kylan med hjälp av ljuset och värmen från mänsklig samvaro och konst.

Det har vi tagit fasta på när vi sammanställt programmet till den här konserten. Alla nummer har det gemensamt att dom på något vis lyfter fram det poetiska med vintern, skildrar det ljusa i mörkret, så att säga. Och om man nu ska prata om berättelser i december kan man ju inte förbise den om barnet som föddes för två tusen år sedan. En mycket vacker metafor för drömmen om en bättre värld. Den gör vi här på burträskmål.

I årets upplaga av I decembernatten är vi tre artister på scenen: Som tidigare norrbottningen Markus Falck från JP Nyströms orkester och undertecknad från Västerbotten. Men i år också folksångerskan och uttolkaren av Nicke Sjödintexter, Ulrika Bodén från Ångermanland. Så perspektivet på allt som sägs, sjungs eller spelas är nordligt.

Det är många saker som förenar oss tre, men framför allt detta: Vi har alla upplevat kraften i det som äldre människor anförtrott oss att bära vidare in i framtiden, det gäller sångerna, låtarna och sättet att berätta. Vi har alla tre tyckt att det som dom äldre överlämnade till oss förtjänar att komma upp på scenen. För vi tycker att det är så fint.

Välkommen!

Thomas Andersson spelman och muntlig berättare

BILJETTER: Ord 250 kr, Scenpass 200 kr, ung/stud 180 kr

Boka på webben> 

PRODUCENT: Thomas Andersson